Vi satsar på kvalitét framför kvantitet!

 

Tintomara's är ett litet katteri i hemmiljö. Vi är hemma på heltid och har all tid i världen att ägna oss åt våra 4-benta barn, både vuxna katter och deras ungar. Det är viktigt att kattungar redan från början blir vana vid hantering av människor för att kunna utvecklas till trevliga och harmoniska sällskapskatter. Att de är vana vid ett hems alla vanliga ljud som TV, telefon, disk- och tvättmaskin och den hemska dammsugaren...

 

Hemma hos oss just nu finns fyra burmor. De övriga bor hos fodervärdar. Vi tror inte på att ha för många katter i ett och samma hem. Alla behöver sin uppmärksamhet. Det skall finnas tid för klapp och kel så att alla mår bra. Dessutom är det av hälsoskäl inte bra att ha för många katter tillsammans då de kan bli stressade, vilket i sin tur gör att de blir mer mottagliga för sjukdomar.

 

Som SVERAK diplomerad uppfödare följer vi givetvis alla SVERAKs regler och stadgar, vilket bl.a innebär:

 

 - Stamtavla från Kattförbundet SVERAK

 - Två grundvaccinationer mot kattpest, kattinfluensa och herpes

 - ID-märkning med mikrochip

 - Besiktning (hälsoundersökning) tidigast en vecka innan leverans

 - Dolda fel försäkring

 - Registrering i Sveraks id-register

 

Ingen kontrollstamtavla då mina burmor är renrasiga och utan inblandning av andra kattraser.

 

Kattungepriset ligger på 14.000:-. Enligt Burmaklubbens rekommendationer. Individuell prissättning. Köper du två kattungar ges rabatt på ca 1.000:-. Tidigare köpare får också rabatt. Vid export blir priset något högre pga att extra kostnader tillkommer.

 

Du kan alltid vända dig till oss för råd och hjälp hela kattens liv. Även små historier och foton på katten uppskattas varmt av oss.

 

Uppfödning av burma började redan 1980, mao har vi mer än 43 års erfarenhet, vilket underlättar val av avelsdjur. För oss är det allra viktigaste temperamentet. Det är det man lever med till vardags och det var det som gjorde att vi själva förälskade oss i rasen burma. För den skull görs inte avkall på hälsan eller skönheten. Vi är väl förtrogna med rasstandarden. Vi vinnlägger oss naturligtvis att avla på friska och sunda katter. Bl.a företas DNA tester vid behov för GM2 och Hypokalemi.

 

Vid leverans får man en utförlig skötselbeskrivning, en liten handbok sas, baserad på 40 års erfarenhet. (Just nu slut).

 

Observera att Sveriges Veterinärförbund (augusti 2013) rekommenderar EJ kastrering av katt innan 6 månaders ålder!

 

Senaste tiden har vissa uppfödare börjat kastrera kattungar innan försäljning. Detta för att minska spridningen av avelslinjen. Vissa säljer heller inte till avel utan att ägaren innehar stamnamn. Vi har inte läst några rapporter som visar på positiva effekter av att kastrera kattungar. Att söva små kattungar utan att det finns medicinska skäl, anser vi och de flesta veterinärer vara oförsvarbart. Detta är inget vi kommer sponsra, ej heller gör vi det på uppmaning av eventuella köpare. De som köper kattunge härifrån har full frihet att senare kastrera eller låta sin katt användas i avel.

Det är du som köpare som bestämmer över din katt!

 

Leverans: Tidigast vid 14 veckors ålder enligt SVERAKs regler, men du behöver inte vänta ytterligare en månad då vi ej kastrerar kattungar innan leverans. Ju tidigare man får sin kattunge desto lättare sker acklimatiseringen till det nya hemmet.

 

Ring Ilga 046-29 33 05 eller mejla mig ilgaliljenberg@gmail.com