IC Tintomara's Älvira 3 år, brun burma dam söker nytt hem

 

 

Älvira känner sig åsidosatt då oftast hennes mormor Juanita och mor Xita hinner före till min man Rolf. Där står hon och känner sig ledsen. Sedan är hon irriterad på de två yngre burmorna, vilket har accentuerats allteftersom tiden gått. Hon är katten mitt emellan. Älvira skulle behöva vara drottning i ett alldeles eget hem, där hon får all uppmärksamhet. Hon är väldigt go', kelig och tillgiven, men behöver som sagt ett eget hem att regera i.

Eventuellt som foderkatt, om intresse finnes. Hon har en intressant stamtavla med bl.a. en pappa och morfar som är importerade från Nya Zeeland.

 

Transportbox, puffar att ligga i, leksaker o.dyl. medföljer.

Hon vaccinerad och har EU pass. Försäkrad året ut.

Råd och rön livet ut.

Gärna ett hem i Skåne, men inget krav. Däremot inga andra katter, hundar eller djur i ett blivande hem.

 

Vid intresse ring Ilga 046-29 33 05 eller mejla mig ilga@bredband.net

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perlita och & Yvette har nu funnit sitt nya hem i sin Skåne

 

Perlita som vuxen

 

Perlita som kattunge

 

Yvette som vuxen

 

Yvette som kattunge

 

Vi söker nytt hem till två små bruna burmadamer: Rara SC Perlita af Pusulf, 6 år och hennes tillika rara dotter GIC Tintomara's Yvette 4 år.

De är båda otroligt tillgivna, keliga och gosiga. De älskar att ligga i ditt knä eller ovanpå dig om du ligger i sängen. Sover under täcket vintertid. Tätt tryckta intill din kropp. Mamma ska ligga överst med huvudet utanför täcket och Yvette ligger längre ner. Båda älskar nära kroppskontakt som burmor gör. De är väldigt lekfulla och gillar både fjädervippa och speciellt Yvette är förtjust i "bilbana" en platt ställning med spår för en boll, som man ska jaga. Yvette snuttar fortfarande på sin mamma och mamma tillåter det. De är som ler och långhalm. De är så rara. Mamman är den som är mest livlig till sin läggning medan Yvette är mer lugn av sig. Om man nu kan tala om lugn när det gäller burma...... som är en pigg och alert ras.

Det är med stor sorg i hjärtat, som jag har insett att jag måste finna nytt hem för dessa mina två kära vänner. Med tiden har jag fått alltmer svårt att röra mig och då vi har vårt hus uppdelat i två kattfamiljer, har vår hemsituation blivit alltmer jobbig. Svårt att ta mig genom en dörr från den ena sidan till den andra i huset.

Båda är vaccinerade mot kattpest i januari, men ej mot rabies. Pass finnes dock, det är bara att förnya rabies vaccinationen om man önskar åka utomlands. Båda är försäkrade för 2018. Således inget att tänka på vad gäller hälsan första året. Allehanda ting medföljer som deras transportboxar, alla puffar och liggunderlag, korgar, dynor o.dyl. Klösträd, alla leksaker och mat- och vattenskålar. Även borstar och klosax. 

Jag kan tänka mig ett pensionärspar kan vara det idealiska hemmet för dem då de inte är vana vid barn. Inga andra djur bör finnas i det nya hemmet. Du/ni bör helst vara bosatt i Skåne eller i landskap gränsande till Skåne. Ty på så vis kan vi hålla kontakten lättare då jag vill gärna ha möjlighet att hälsa på.

Kontakta gärna Ilga för mer info: 046-29 33 05 eller maila ilga@bredband.net

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ibland händer det som inte får hända. Man blir tvungen att hitta ett nytt hem åt sin kära vän. Det är ofta med mycket stor sorg i hjärtat, som man fattar detta beslut. Orsakerna kan vara många, ändrade hemförhållanden, plötslig allergi i familjen eller osämja mellan katterna för att nämna några anledningar.

Jag är behjälplig vid omplacering av Burmor ur min uppfödning och man kan kontakta mig för att höra om det finns någon Burma som är aktuell för omplacering. Ofta är detta av akut karaktär och man gör en god gärning genom att ge en omplaceringsburma ett nytt hem.

 

Kontakta:

Ilga Liljenberg                 tel: 046- 29 33 05              e-post: ilga@bredband.net

 BJÄRRED

 Skåne